divendres, 15 de gener del 2010

EUiA endega al Baix Llobregat una campanya en defensa de la salut i l´atenció sanitària pública de qualitat


EUiA desenvoluparà una campanya per demanar la millora de l´atenció sanitària i la salut al Baix Llobregat. Entre d´altres mesures demanarà que es compleixin les previsions del Departament de Salut de posar en marxa els nous quiròfans i la nova unitat d´hospitalització de l´Hospital de Viladecans i que comenci la construcción del nou hospital.

L´Hospital de Viladecans té actualment 200.000 usuaris i dóna servei a les poblacions de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues, amb creixements demogràfics planificats. El passat mes de maig es va acabar la construcció d´uns nous quiròfans que havien d´haver-se posat en funcionament fa més de mig any. Són construïts però buits, ja què el pressupost per equipar-los del material necessari i el personal corresponent no han arribat. La situació actual s´agreuja: les llarguíssimes llistes d´espera per a intervencions quirúrgiques arriben als 3 anys, i la manca de personal fa que també consultes externes tinguin especialitats amb més de mig any d´espera.

Volem que arribin els recursos materials i personals necessaris per posar en marxa els nous quiròfans i reduir la llista d´espera en intervencions i consultes externes.

Ja està realitzat el projecte de Nou Hospital de Viladecans, que hauria de funcionar el 2015 i que permetrà passar dels 108 llits actuals als 240 i donar més i millor servei a la zona. No està clar, però, que es posi la primera pedra aquest 2010 tal i com estava previst.

Volem que es compleixin els terminis per a la construcció del Nou Hospital de Viladecans.

EUiA sempre ha defensat la sanitat pública, universal, solidària i de qualitat, com a servei prioritari bàsic i de primera necessitat. És per això que convidem la ciutadania a conèixer la situació actual de Viladecans i del Baix Llobregat, i a sumar-se a aquestes reivindicacions. Serà en un acte públic el pròxim 4 de març, a les 19 hores, a la Biblioteca de Viladecans (Avda. Josep Tarradellas, s/n).