dijous, 28 de gener del 2010

Miralles: “El PCC ha contribuït a derrotar el “Pujolisme” i a l´arribada d´una majoria d´esquerres al Govern de la Generalitat”


“Hem d´anar a buscar una nova majoria d´esquerres protagonitzada pels treballadors, però no una que es declari progressista i que després apliqui polítiques pròpies d´un govern de CiU”

“ Si Mas aconsegueix majoria al Govern entrarem en la Catalunya de l´exclusió”

El coordinador general d´Esquerra Unida i Alternartiva (EUiA) ha intervingut aquest migdia en l´acte de clausura del 12è Congrés del Partit dels i les Comunistes de Catalunya. En la seva intervenció, Miralles ha posat èmfasi en el paper que ha jugat el PCC per a què a Catalunya es produís un gran canvi que després de vint-i-tres anys de “Pujolisme” i de polítiques conservadores, les esquerres arribessin al poder per a desenvolupar polítiques socials que tinguessin, per damunt de tot, com a objectiu la defensa dels drets dels i de les treballadores, per a contribuir així a convertir la societat catalana en una de més justa i igualitària. Miralles ha il•lustrat aquesta idea recordant que el Govern de la Generalitat dedica el 54% dels seus Pressupostos pel 2010 a polítiques socials.

“Primer va ser la lluita clandestina, després el treball en la transició, i finalment va venir la derriota del “Pujolisme”, ha dit Miralles. “D´aquesta manera, el PCC ha contribuït a què les diferents generacions no només coneguessin un president, el sr. Jordi Pujol. Junts treballarem per a la continuïtat d´una majoria d´esquerres al Govern”, ha afegit el líder d´EUiA. Miralles ha felicitat Joan Josep Nuet per ser escollit nou secretari general del PCC.

Miralles ha fet referència a la tasca del PCC en la lluita antifranquista per portar les llibertats polítiques i nacionals al país.

El màxim responsable d´EUiA també ha defensat en la seva intervenció que cal combatre el neolliberalisme. “A Haití el neolliberalisme mata, i el terratrèmol remata a Europa el neolliberalisme ha portat que el Parlament europeu recolzi polítiques xenòfobes i populistes”. Per aquest motiu, Miralles ha fet una crida a l´Europa dels treballadors a donar resposta a l´Europa dels mercaders.

“La Catalunya popular no s´ha de reconèixer amb el pujolisme actualitzat en la figura de Mas, perquè si Mas aconsegueix majoria al Govern de Catalunya, entrarem en la Catalunya de l´exclusió. “Pujol atribuïa els motius dels problemes de Catalunya a Madrid, Mas utilitza com a arma les consultes populars per a la independència, però és essencial que el que marqui el terreny de joc siguin les polítiques socials i econòmiques. Hem de treballar pels drets, per la justícia, pel territori i per l´autogovern amb perspectiva d´un Estat Federal.”

El líder d´EUiA també ha dit que “en la campanya de les pròximes eleccions ens trobarem davant d´un binomi letal per a la democràcia crisi i corrupció, quelcom del que en són conscients els poderosos, segons Miralles. “A nosaltres ens correspon aplicar l´antídot a aquest binomi, i aquest és el de la proximitat política i el de la participació.”