dissabte, 13 de febrer del 2010

Jordi Miralles: “EUiA treballa per una nova majoria d´esquerres a Catalunya i per aturar les retallades socials que pretén Zapatero”

El Consell Nacional aprova accelerar la reedició de la coalició ICV-EUiA

El Consell Nacional d´EUiA ha definit els objectius d´EUiA per aquest any 2010. Una de les qüestions més destacades que ha debatut són les propostes de la formació d´esquerres per combatre la crisi econòmica, com ara la instauració d´un model fiscal més progressiu que l´actual i “mesures en pensions, ocupació i contractació, favorables als treballadors, enlloc de carregar més la crisi sobre les seves espatlles”. Miralles ha dit “que Zapatero no piqui l´ullet als poderosos i que més que anar a resar als EEUU el que ha de fer és un gir cap a l´esquerra”. És en aquest sentit que el Consell Nacional ha firmat “que EUiA està preparada per mobilitzar-se per contribuir a aturar les mesures anunciades pel Govern espanyol”, que afectarien de manera molt negativa als drets dels treballadors, com la jubilació als 67 anys i retallades en el sistema públic de pensions. “En aquests moments no podem badar i hem de donar respostes en favor dels drets treballadors i treballadores”, ha declarat Miralles.

El líder d´esquerres ha apuntat, així mateix, que “EUiA té la maquinària preparada per contribuir a una nova majoria d´esquerres al Govern de la Generalitat”.“Ara és el moment de fer polítiques amb majúscules, ja que ens hi juguem molt ni més ni menys que uns drets socials conquerits gràcies a la lluita i sacrifici de molts anys”, ha destacat Miralles. El coordinador general d´EUiA també ha subratllat que “s´ha de barrar el pas a un `Majestic 2´, ja que un nou pacte CiU-PP significaria un gravíssim retrocés social i mediambiental.” “Es reduiria l´espai públic en salut, ensenyament i drets socials de la ciutadania”, ha concretat Miralles”. Ja hem escoltat, per boca de Mas i dels alcaldes de Vic i d´Ascó, quina Catalunya vol la dreta retallar drets i castigar el medi ambient”, ha dit el líder d´EUiA.

El màxim dirigent d´EUiA també ha remarcat que el Consell Nacional ha aprovat “accelerar la reedició de la coalició d´ICV-EUiA”, de manera que la coalició d´esquerres i ecologista “esdevingui el punt de trobada dels sectors més d´esquerres i es contribueixi a construir una nova majoria més d´esquerres i ecologistes, i que permetin avançar més en l´autogovern”. Miralles ha afirmat que les esquerres “estem en condicions de derrotar, de nou, el projecte conservador de CiU” i ha assegurat que “la millor garantia per aconseguir-ho serà ICV-EUiA”.