dijous, 4 de març del 2010

ICV-EUiA, CCOO i el moviment veïnal del Baix Llobregat celebren a Sant Joan Despí la posada en marxa de l´Hospital Moisès Broggi


Amb una gran participació de gent, va fer la presentació de l´acte Emili Suárez, regidor d´EUiA de Sant Joan Despí. Van intervenir com a ponents Toni Mora, secretari General de CC.OO del Baix Llobregat, Antonio Gámez, president de l´Associació de Veïns de Les Planes, Elena Embuena, regidora d´Assumptes Socials de Sant Joan Despí, i Lola Castro, responsable de l´Àrea de Salut d´EUiA.

Els quatre ponents van coincidir en què l´Hospital comarcal és un triomf de la lluita de tota la ciutadania del Baix Llobregat i de les forces polítiques d´esquerres, amb l´impuls final del Govern d´Entesa.

Segons els organitzadors, va ser un acte magnífic, amb la reafirmació expressa de tots els assistents que l´unitat de les persones que treballem als diferents àmbits, sindical, polític i del moviment popular, és l´eina apropiada per intentar que la crisi tingui una sortida favorable als treballadors i treballadores.

També es va debatre sobre l´externalització i la privatització dels serveis públics, així com sobre el model mixt del Sistema Sanitari a Catalunya.

EUiA va reivindicar la POLÍTICA amb majúscules, des del convenciment que la desafecció de la classe treballadora deixa el camí obert a les polítiques de dretes. La nostra formació va defensar els serveis públics de qualitat, per a garantir els drets i la cohesió social en temps de crisi.

Una altra de les conclusions de l´acte va ser la necessitat de votar a la coalició ICV-EUiA a les properes eleccions autonòmiques, perquè és la garantia del manteniment d´uns serveis públics de qualitat, i de què es facin polítiques d´esquerres.